de stadsleguaan
Door: joyce
Blijf op de hoogte en volg Tuktuk
07 Juni 2006 | Thailand, Bangkok
over dieren gesproken, we hebben ook een nieuw huisdier: tjikkie de tjiktjak. dat zijn doorschijnende mini leguaantjes die graag op het plafond van je terras zitten naast de lamp. vliegensvlug en vooral als het nog baby'tjes zijn enorm schattig omdat ze weleens van de muur kunnen vallen tijdens het lopen... de zuignapjes werken dan nog niet optimaal. en zoals je begrijpt is de onze ook nog een baby'tje (nog geen 5 cm lang), anders was het geen huisdier maar een ongewenst beest geweest. nu maar hopen dat ie niet te snel groeit.
op weg naar de night market heeft steven trouwens ook nog krokodillen in het water zien liggen. ik durfde niet te kijken dus die 'kroko-ervaring' heb ik niet opgedaan. lumphini park is voor mij verandert in lumphini zoo, maar dan zonder hekken. op steven's voorstel om naar het park te gaan ben ik dan ook maar niet ingegaan. hij kon me immers niet garanderen dat er overdag geen enge beesten in het park rondlopen.
de night market was gezellig, we hadden afgesproken met kaz en matt en hebben gezellig gedronken en gegeten in een outdoor 'foodcourt' met live muziek (die stond wel iets te hard, maar dat schijnt normaal te zijn hier). als echte farangs (buitenlanders) hadden we maar meteen 3 liter bier besteld, die worden hier geserveerd in een ingenieus koelsysteem van een meter hoog waardoor je als blanke met veel geld direct opvalt voor de thaise kort gerokte serveersters (hun loon bestaat namelijk uit een percentage van de eigen opbrengsten). dus echt rustig eten kan je niet. maar het was lekker: indonesische sateetjes met pindasaus, vietnamese loempiaatjes en japanse frituurde en gevulde bladerdeeghapjes. met rijst natuurlijk!
en wanneer je met drie mannen naar een markt gaat zie je natuurlijk niets van de markt. ik heb maar liefst een 'straatje' mogen bewandelen en dat was het. reden om terug te gaan dus! de mannen wilde graag naar sukhumwit om wat te gaan drinken, 3 tegen 1, dus wij in de metro en naar de feestbuurt van bangkok. eerst langs een japans restaurantje om de fles holy water (oftewel japanse jenever) van kaz op te drinken in combinatie met gezonde snackies (jonge gekookte sojaboontjes met zeezout en komkommer op z'n japans gesneden met een heerlijk rood prutje en soort van mini omeletje) en vervolgens naar de place to be (aldus matt). de live muziek was alleen afgelast en nu was het dus leeg. dus naar de overkant waar je werd verwelkomd door een uitnodigend bord: 'the place where good people meet'. dus wij naar binnen en inderdaad goede muziek en een gezellige drukte en de perfecte pick-up place voor wanhopige oude of lelijke blanke mannen. de thaise dames waren gekleed in uitdagende tygerpakjes (of lapjes) maar het bier was goed. dus we hebben een paar drankjes genuttigd en van het uitzicht genoten (de mannen tenminste... hihi, ik ook hoor, geweldig om te zien). toen het uitzicht begon te vervelen zijn we verder gegaan naar een tentje waar het nog leuker zou moeten zijn, maar eenmaal binnen leek het op een fout frans bordeel. dus ook daar weer wat gedronken (heerlijke margarita's overigens!) en daarna met de taxi naar de upscale buurt van sukhumwit om te feesten, Q bar en supperclub zijn de toppers, maar voor een uurtje vonden we de entree te duur en dus zijn we naar huis gegaan en 'vroeg' ons bedje ingedoken. zondag was duidelijk een lounge dag!
07 Juni 2006 - 09:59
Conny:
Hoi,
Als ik dit lees, dan heb je reden genoeg om te winkelen, want jullie passen dadelijk niet meer in jullie kleren.Lijkt me geweldig lekker eten daar,ik watertand steeds bij jullie berichten.
Joyce, werkt jouw mail adres?
liefs -
18 Juni 2006 - 07:34
Steven:
Hallo allemaal. Sorry voor de problemen met ons weblog. Die zijn nu van de baan. Jullie kunnen dus weer volop reageren.
groeten
18 Juni 2006 - 20:34
Marlous:
Weer een leuke reactie op je site! Ben benieuwd naar de foto van de leguaan. In plaats van leguanen hebben wij soms koeien en llamas door de stad lopen, hihi.
kuskus -
25 Juni 2006 - 18:40
Heidi:
Hey mannekes,
goed te lezen dat het allemaal leuk en lekker is. Zou je aub eens een e-mail willen sturen naar hbertels@stevens.edu zodat ik onze Steven zijn e-mailadres heb?
Het ga je goed,
Heidi