thai style
Door: joyce
Blijf op de hoogte en volg Tuktuk
10 Mei 2006 | Thailand, Bangkok
de appartementenjacht is zaterdag gewoon doorgegaan en ik denk dat ik nu in totaal wel een kleine 100 verschillende appartementen heb gezien (binnen ons budget natuurlijk). en 80% daarvan bestaat uit 1-slaapkamerappartementen met meubelen uit oma's tijd, een oud en viezig zwembad, piepende fitnesstoestellen en voor mij de nood om een geheel nieuwe inrichting te kopen. 10% is leuk opgeknapt, maar heeft een badkamer waar ik me niet durf te douchen vanwege de beestjes en ligt meestal net iets verder van de skytrain als in de advertentie staat vermeld. en de overige 10% zijn helemaal picobello ingericht, kakkerlakkenvrij, met goede faciliteiten en op een geschikte lokatie. maar wel een beetje kleiner als we gehoopt hadden. en daar hebben we nu dus voor gekozen, luxe. ik bedoel we wonen nu eenmaal in een land waar je meer buiten als binnen bent en dus werd onze (of beter gezegd mijn) wens om groot te wonen opzij gezet voor luxe en kakkerlakkenvrij. maar we hebben al afgesproken dat als we nog een jaartje mogen blijven (en die kans is gelukkig groot) we voor een thai-style groot appartement kiezen met de kans op kakkerlakken. we hopen tegen die tijd gewend te zijn aan die vieze beestjes. ik betwijfel 't, maar ik zal ermee moeten leren leven. dus we wonen tegenwoordig op een resort:
Silom City Resort
25/31 Soi Phiphat
Silom Road, Bangrak
Bangkok 10500
Thailand
T +66 (0)2/685.0535
M +66 (0)5/188.7817
we zijn trouwens zaterdag verhuisd. zondag hebben we een beetje geluierd en steven heeft aan zijn eerste les gewerkt die hij maandag moest geven. o ja, we hebben nu ook een dvd-o-theek gevonden. 2 straten verder op de markt. echt ideaal, er staat daar een tafeltje met allemaal covers van dvd's en je schrijft het nummertje over wat erop staat, als je er dan een aantal hebt gevonden geef je je papiertje af en dan gaat iemand de dvd's ergens vandaan halen (duurt ongeveer 5 minuutjes), je dingt nog even af en zeurt vervolgens om een doosje en je film-avond kan beginnen. de eerste film die we huurden: shouf shouf habibi! (een nederlandse film voor wie 'm niet kent...).
maandag was steven's grote dag: de eerste keer lesgeven. biomechanica nog wel, niet zijn beste vak op school. maar hierover meer komend weekend, dan gaat steven namelijk een berichtje schrijven. en ik, ik ben naar de luchthaven gegaan om onze extra bagage op te halen. klinkt als een makkie, maar dat valt in werkelijkheid vies tegen. omdat alles op steven zijn naam stond heb ik eerst maar even gebeld om te vragen of ik het wel mocht ophalen. het antwoord was yes. dus ik in de taxi en naar het vliegveld. op de luchthaven wist de taxichauffeur ineens niet meer waar ik moest zijn en dus heeft hij me eruit gezet bij departures 2 in plaats van warehouse 2. dus ik op zoek naar het cargo-gebouw. 20 keer vragen, 20 keer een vriendelijk antwoord waar je niets aan hebt. dan eindelijk wist iemand waar ik moest zijn en dus heb ik op haar advies een taxi genomen naar naar warehouse 2, ook die chauffeur vertond ineens geen engels meer en dropte me ergens tussen de vertrekhal en de cargo-gebouwen. dus toen kon ik ineens mijn portomonnee niet meer vinden. jammer. na 10 minuutjes lopen was ik dan eindelijk op bestemming (2 uur nadat ik thuis vertrokken was). dus ik naar zo'n douanebeambte en daar bleek (surprise, surprise) dat steven zelf de papieren moest tekenen. dus ik, ondertussen behoorlijk opgefokt, op zoek naar een andere oplossing. een andere farang (buitenlander) vertelde me dat ik een expediteur in dienst moest nemen en dat het dan wel zou lukken. expediteur, klinkt sjiek voor een sjofel mannetje achter een camping-tafeltje met een namaak lederen zwart koffertje. het was er trouwens zo druk dat op elk vrij hoekje zo'n mannetje zat. dus het duurde niet lang voordat ik er eentje had gevonden en de procedure kon beginnen, eerst afdingen, dan je papieren en paspoort afgeven en dan wachten. lang wachten. ondertussen proberen ze je nog wat meer geld af te troggelen (om het zogenaamd sneller te laten gaan). het handtekeningprobleem was trouwens zo opgelost; mijn 'expediteur' heeft die gewoon even nagemaakt... dat ik daar niet zelf aan had gedacht! na behoorlijk wat op en neer geloop van zijn kant vroeg hij me naar de sleutels van de koffers. welke sleutels? ik had geen sleutels en kon me die ook niet herinneren nodig te hebben gehad. dus na nog een kleine 2 uur (het was ondertussen al 4 uur 's middags en de douane sluit eigenlijk om 3 uur) moest ik dan mee naar de douane. en wat bleek, 2 van onze koffers zaten op slot en die moesten open voor de controle. of ik de sleutels even wilde geven. een van de koffers kon niet open omdat die waarschijnlijk tijdens de vlucht op slot was gegaan en die zo oud was dat er geen sleuteltjes meer van waren en de andere kon ik wel openen, met een centje. niet echt overtuigend volgens de douanebeambte maar voldoende, hij kon de koffer checken en was tevreden. op naar huis, maar ik had de hele middag maar 3 taxi's voorbij zien komen. gelukkig bood mijn expediteur aan om mij thuis af te zetten, voor 500 baht. mooi niet dus, de taxi kost maar 200 baht. uiteindelijk wilde hij me voor 200 baht thuis afzetten en wilde ik dat hij me gratis thuis bracht omdat hij al genoeg geld van me had gekregen voor zijn diensten als expediteur. we kwamen er niet echt uit, maar omdat de koffers al in zijn auto stonden mocht ik dan toch mee. eenmaal thuis vroeg hij naar zijn 200 baht en gaf ik te kennen dat dat inbegrepen was in de prijs. gelukkig kon hij er zelf ook om lachen. ik heb alle koffers naar boven laten brengen en ben begonnen met uitpakken. steven kwam kort daarna thuis en na een lange en vermoeiende werkdag voor ons allebei zijn we vroeg gaan slapen.
10 Mei 2006 - 09:36
Free:
Luxe maar klein om mee te beginnen is altijd goed :) Pas maar op met die gekke Thai daar! ;) Zet je binnenkort foto's online van je huissie?? En de omgeving??
Kussie, Free -
10 Mei 2006 - 14:31
Stijn Libens:
hilarisch, dat douane-verhaal (hier gelezen vanuit mijn luie zetel dan toch)! een dikke proficiat met jullie trouw en jullie nieuwe woonst! op welk e-mailadres ben je eigenlijk te bereiken, dan stuur ik je nog een mailtje met de laatste nieuwtjes uit de chinese les.
bye -
10 Mei 2006 - 16:41
Marlous:
Wat een heerlijke cultuur. Na bijna een jaar Bolivia zal ik ook daar moeietloos kunnen integreren hoor ik al. Lachen dat het daar met bagage en douane hetzelfde gaat als hier. Maar boos worden of opfokken heeft hier totaal geen zin, dan duurd het alleen maar langer, haha. Ik vind het nog steeds supertof dat je dit doet!
Besitos y abrazos -
11 Mei 2006 - 11:18
Marielle:
Hej, wat leuk om jullie avonturen zo te lezen! Zo te lezen gaat alles prima daar!
Keep us posted!
Merk, Marielle & Pascalle -
20 Mei 2006 - 14:00
Clasien:
Gefeliciteerd met jullie nieuwe woning, Wat een energie moet dat gekost hebben, maar de aanhouder wint. Ook al is je huisje nog zo klein,soms is er niets zo fijn om Thuis te zijn.
Je wordt al een echte "'zakenvrouw"joyce, goed van je,je staat je "'mannetje" en zo kijk je weer terug op een leuke ervaring! groetjes! -
26 Mei 2007 - 14:03
Bart:
Hey Joyce! Ken je me nog? Vast wel ;), ik kwam jullie side toevallig tegen omdat ik een vriend in thailand aan het opzoeken was op waarbenjij. Wat leuk dat je nu in Thailand zit! Tot een maand geleden woonde ik nog in Cambodja voor m'n werk, jammer dat ik nu net weg ben anders waren we elkaar misschien nog wel tegen het lijf gelopen! In iedergeval heel veel plezier en succes samen en geniet van de zon! Groetjes Bart (Veenstra)